100 dage uden ulykker
bgb fejrede 100 dage uden arbejdsulykker på hotel- og boligprojekt
bgb fejrede 100 dage uden arbejdsulykker på hotel- og boligprojekt
13.02.2020
En stor byggeplads uden arbejdsulykker giver ikke sig selv. Det kræver en indsats fra alle, både byggeledelsen og for håndværkerne på pladsen. I slutningen af januar blev det derfor markeret, at der nu har været gang i byggeriet på bgb’s store totalentreprise på Engvej på Amager i 100 dage uden arbejdsulykker.
Sådan en dag er ikke usædvanlig på bgb’s pladser, og kan bruges som en mulighed for at give en anerkendelse til alle på pladsen for, at vi er kommet godt i gang med byggesagen, uden arbejdsskader.
På Engvej skal fire betonblokke, som tidligere har været kontorer, ombygges til ungdomsboliger og et nyt hotel i hotelkæden Guldsmeden. Det er et kompliceret projekt, hvor den eksisterende betonkonstruktion forstærkes med stål, og udstyres med facader i trækonstruktioner. Der er travlt på pladsen, hvor cirka 40 mand er beskæftiget med nedrivning, betonarbejde, stålarbejde, elarbejde og mange former for tømrerarbejde.
- Vi fejrer, at det er lykkedes at holde 100 dage uden at der er sket en arbejdsskade. Det er et skulderklap til alle på pladsen, og måske også et incitament til, at arbejdet fortsætter uden ulykker, siger Peter Bundgaard, som er sikkerhedskoordinator for bgb a.s.
Op til frokostpausen en onsdag i januar rullede Helges Pølser derfor ind på pladsen, og så var der kolde cocio og lune pølser til alle mand.
Som sikkerhedskoordinator i bgb a.s. gennemfører Peter Bundgaard hvert 14. dag et sikkerhedsmøde på byggepladsen, hvor der deltager en sikkerhedsrepræsentant fra alle underentreprenører på byggepladsen. Hver uge er der en sikkerhedsrunde, hvor pladsen gås igennem, og der tages billeder alle steder, hvor der kan være tvivl om sikkerheden.
- Det kan være, der mangler et rækværk, som har været fjernet, fordi man skulle ind på en etage, og så er det af den ene eller anden grund ikke blevet reetableret. Det kan også være huller, der ikke afdækket, eller ting, der ikke er fastgjort ordentligt. Så tager vi det op på mødet og diskuterer, hvorfor de ting ikke er i orden. Det drejer sig om en ting: Det er sikkerhed, og det er i alles interesse, siger Peter Bundgaard.
Sker der alligevel en ulykke, lille som stor, bliver den anmeldt til Arbejdstilsynet og forsikringen.
- Vi har en politik i bgb a.s. om, at alle arbejdsskader skal anmeldes. Og vores medarbejdere er gode til at melde ind, når der har været en ulykke. Men der er gudskelov sjældent alvorlige ulykker. Men der er også et stort fokus på sikkerhed, siger Peter Bundgaard.
Sikkerhedskoordinator hos bgb a.s., Peter Bundgaard, og formand hos Tscherning, Kent Jakobsen