En ny bydel på havnekanten

 

Frederiks Brygge er et af Københavns nye boligområder. Her bygges moderne boliger i et spændende miljø, lige på kanten af den sydlige del af Københavns Havn. bgb a.s. har været engageret på Frederiks Brygge siden 2014, og vi regner med at aflevere de sidste boliger i 2019. Vi har igennem de seneste fem år udført tømrer- og snedkerarbejder 1500 til 1600 boliger, som er blevet afleveret stort set uden mangler.

 

 

I 2017 opføres en etape med godt 600 boliger med facaderne mod og langs Vasbygade. Vi forventer snarest at tage hul på udførelsen af tømrer- og snedkerarbejdet på fem fælleshuse, samt forvandlingen en gammel buelagerhal til et kombineret bolig- og torvemiljø.

bgb a.s. står for tømrer- og snedkerentrepriserne på boligerne. Entreprisen udgøres af alle de traditionelle tømrer- og snedkeropgaver, som tagarbejde, facadeopbygning, opsætning af lette skillevægge, loftsarbejde og alt det indvendige snedkerarbejde med døre, paneler, lysninger, med videre.

 

En utraditionel udfordring

 

På et af byggeafsnittene på Frederiks Brygge, etape A, venter desuden en mere utraditionel opgave. Denne etapes arkitektur indeholder en meget stor tagkonstruktion, som danner nogle spændende boliger på de øverste etager. Tagkonstruktionen er opbygget med 20 graders bjælkespær på limtræs kipbjælker, og det er ikke noget, man ser hver dag i moderne boligbyggeri, hvor løsningen oftest er at vælge flade tage. Derfor er det en spændende opgave for bgb a.s. at være med til at udvikle og udføre denne meget anderledes og mere udfordrende tagkonstruktion.

 

 

Tagfladerne er desuden beklædt med anodiserede aluminiumsplader, som er leveret og monteret af bgb a.s. Facaderne på de to øverste etager af den meget store bebyggelse er opbygget i en let højisoleret ubrændbar stålkonstruktion med vindskærm, som efterfølgende er beklædt med anodiserede aluminiumsplader, helt i samme udførelse som tagfladerne. Omkring alle vindues- og dørelementerne i de to øverste etager, er også udført udvendige lysninger i samme anodiserede aluminiumsmateriale.