Ombygning af kontorejendom til hotel

 

Den historiske ejendom Dagmarhus på hjørnet af Jernbanegade og HC Andersens Boulevard lige overfor Københavns Rådhusplads, har siden opførelsen i 1930’erne været brugt som kontorejendom. Nu er ejendommen ved at blive ombygget til hotelbrug i hotelprojektet “citizenM Copenhagen Rådhuspladsen” med Hoffmann A/S som totalentreprenør.


bgb a.s. varetager den ganske omfattende tømrerentreprise på hotelprojeket. Der indrettes 238 værelser fordelt på seks etager, og vores entreprise omfatter opsætning af alle gipsvægge, lofter og døre på alle værelser og hotelgange på de seks etager.


Der er etableret en ny 7. etage på ejendommens tag, hvor der indrettes reception, skybar, lounge og mødelokaler. bgb a.s. varetagter tømrer-snedkerarbejdet på etagen, og vi bygger også en træterrasse langs hele etagen ud mod Rådhuspladsen.

CitizensM hotellerne, som findes over hele verden, er kendetegnet ved et meget gennemført hotelkoncept, hvor alle værelserne er indrettet ens efter en fast standard med relativt små værelser på 16 kvadratmeter.

De noget trange omgivelser har givet udfordringer for håndværkerne, som har arbejdet i et byggeri, hvor alt skulle passe præcis ind i de snævre rammer, og få plads til materialer og værktøj i de små værelser og smalle hotelgange.


Et projekt som Dagmarhus stiller også store krav til håndtering af materialer, på grund af begrænset plads til lager på byggepladsen. Det stiller krav til vores planlægning og logistik i forhold til, hvornår materialerne leveres til os.


Et projekt på et så tæt bebygget og voldsomt trafikeret område som Jernbanegade og HC Andersens Boulevard er også i sig selv en udfordring, som bgb a.s. har erfaring med at løse.