30.09.2021

Rejsegilde på vore totalentreprise Stubkaj

Tirsdag den 28. september holdt bgb a.s. rejsegilde på byggeriet af Stubkaj, et helt specielt boligbyggeri med 112 lejligheder på kanten af havnebassinet i Nordhavn, som vi opfører i totalentreprise for P/S Ejendomsselskabet Stubkaj.

Og der er god grund til at fejre håndværkernes indsats i dette byggeri, for det er ikke et helt almindeligt boligbyggeri, vi har kastet os ud i.

 

 

Vilde visioner

Stubkaj er et resultat af en arkitektkonkurrence om bæredygtige boliger på Nordhavn, som i 2017 blev vundet af Arkitekterne WERK. En gruppe modige investorer troede på de vilde visioner i projektet om et unikt byggeri på en unik placering – Walls, Nordkranen og GSA Ejendomme blev bygherrer på dette projekt, og det var i 2018, at bgb a.s. fik en henvendelse fra bygherre og fik opgaven som totalentreprenør på opførelsen af det 12.000 kvadratmeter store projekt.


Sammen med arkitekt WERK, Ingeniør Oluf Jørgensen, bygherre og Stay Nordhavn, som er den kommende bruger af byggeriet, har bgb lykkedes med at gøre visionerne til et bygbart projekt, som nu har nået en vigtig milepæl på vejen mod færdiggørelse.


I februar 2020 gik vi i jorden med spuns, grundvandssænkning, udgravning og pælefundering – i jorden under ejendommen findes nu blandt andet over 700 pæle, der står i kalken cirka 15 meter nede under kajen.


I sommeren 2020 kom vi i gang med betonarbejderne i kælder, og i februar 2021 borede vi det sidste trækanker. Siden da har vi været i gang med elementmontagen, og nu er vi meget tæt på at nedtage kranerne og få lukket hullerne i dækket efter kranerne.

 

En udfordrende konstruktion

Råhuset, der nu står i fire etager på kajen, er et meget specielt råhus - faktisk kan råhuset først stå selv når det er bygget helt færdigt. Her har Hercules, BKH Gruppen og ikke mindst Industribeton og Give Steel været med til at udvikle den løsning, der gør projektet muligt.


Stubkaj er nemlig en kompakt karréejendom, men samtidig en bygning, hvor etagerne, der udkrager flere meter over sokkelgrunden, nærmest svæver over jorden, og det er en udfordrende konstruktion at realisere.


Råhuset er derfor opført med en kombination af elementbyggeri og in situ støbning, og så har vi også lagt et stort stålarbejde i opførelsen af Stubkaj, hvor etagerne holdes på plads af en konstruktion af midlertidige, kraftige stålsøjler og stålbjælker, der er monteret mellem etagerne for at holde huset på plads.